3 tips voor het beste housewarming cadeau

Housewarming home sweet home teken

Hoe vaak iemand ook verhuist, de stress die daarbij komt kijken, weegt altijd door. Verhuizen is geen pretje. En wie rotsvast gelooft dat hij dit keer alles uitvoerig voorbereid heeft, stelt vast dat er tenslotte toch nog enkele essentiële zaken ontbreken. Bovenop de stress om alles smaakvol in te richten, dringt de aankoop van nieuwe spullen zich op.

Denk hieraan wanneer iemand je uitnodigt op een housewarming party. Je kunt het gemakkelijk voor jezelf maken door een fijne foto op canvas te schenken aan je vriend, collega of familielid. Maar waarom zou je niet een stapje verder gaan en benodigdheden kiezen waarvan je weet dat ze hen stress zullen besparen? Daarom volgen hier onze ideeën voor het beste housewarming cadeau dat je iemand zou kunnen geven.

Scherven brengen geluk

Zelfs al wikkel je al je glazen eerst in krantenpapier voordat je ze zorgzaam in een stevige doos verpakt, is de kans groot dat ze tijdens de verhuis stuk gaan. Met een dikke rode stift “breekbaar” of “fragile” op het karton schrijven, lijkt de kans zelfs te vergroten. Al even typisch is dat een ongeluk met gebroken glazen of porselein meestal niet tijdens het transport gebeurt; het is bijna altijd daarvoor of achteraf.

Weet je dus dat iemand dit soort pech heeft gehad bij de verhuizing, bestel dan razendsnel een set gepersonaliseerde glazen, mokken of kopjes en schoteltjes. Je gastheer zal blij verrast zijn dat jij daaraan gedacht hebt. Maar waarom zou je zo een cadeau personaliseren in plaats van gewoon een setje in een budgetwinkel te halen. Nuttige cadeaus zijn bijna altijd een succes, maar een geschenk dat inspeelt op de emoties vergeet je nooit. Een foto waar mooie herinneringen aan vasthangen past uitstekend op een glas of mok waar iemand dagelijks uit drinkt.

Van gebroken potjes naar potplanten

De meubeltjes in de woonkamer mogen er nog zo prachtig uitzien, en de decoratie kan adembenemend mooi zijn of bijzonder interessant, alles lijkt slechts triest en leeg zonder hier of daar een potplant. Potplanten komen in elk huishouden van pas. Niet alleen geven ze de ruimte een heel huiselijk gevoel, ze zijn ook super makkelijk te onderhouden en blijven er goed uitzien.

Zet een plant op het tafelblad, in een hoek waar voldoende licht binnenvalt, op de gang of op de veranda. We zijn ons er niet van bewust, maar bij het zien van een plant, gaan we automatisch glimlachen. Geef jij zo’n cadeau dan voelt het voor de ontvanger, bij het zien van de potplant, alsof jij eventjes aanwezig bent.

Wie geeft wat hij heeft, is waard dat hij … iets nieuws krijgt

Velen maken er gewoonte van om al wat oudere spullen weg te geven voordat ze aan hun verhuis beginnen. Vooral jonge gezinnen zijn dolblij met een gratis huishoudtoestel, een serie knuffelzachte handdoeken of een retro boekenrek. Alleen wordt het een probleem wanneer de gulle gever op zijn nieuwe adres vaststelt dat hij iets heeft cadeau gedaan dat hij plots broodnodig heeft.

Hier kan jij de oplossing aanleveren. Opnieuw geldt dat een persoonlijke toets een belangrijke meerwaarde levert aan een geschenk. De ontvanger van je housewarming geschenk zal zuchten van opluchting en glimlachen in oprechte waardering. Hoewel een foto altijd een goed idee is, kun je ook overwegen om een cartoon of meme te drukken op een snijplank, een kussen of een wandklok. De “extra stap” zetten, is wat echt telt bij het geven van housewarming cadeaus. Dus vraag jezelf af, op een schaal van 1-10, hoe goed ken ik deze persoon? En wat kan ik doen met deze kennis? Het beste idee voor een passend geschenk zal niet lang op zich laten wachten.

YOUTUBE LINK

×