5 tips om originele cadeaus voor vrouwen te geven

Man geeft verjaardag cadeau aan vriendin

De meeste mannen denken dat mannen simpel zijn en vrouwen ingewikkeld. En daarom weten ze vaak niet wat ze moeten doen als het op cadeau-ideeën aankomt voor het andere geslacht. Hun onzekerheid groeit nog meer als ze een geschenk willen kopen voor hun eigen partner. Ben jij ook zo’n man, lees dan de volgende 5 tips. Ze leiden je feilloos naar het ideale geschenk voor een vrouw, voor jouw vrouw.

Doe het voor haar glimlach

Deze eerste tip is de meest voor de hand liggende, maar ironisch genoeg wordt deze het vaakst over het hoofd gezien.

Geef haar niet iets wat ze al bezit. Het beste is om haar een cadeau te geven dat ze nog niet heeft gekregen. Wees creatief en denk “outside the box”. Stel dat ze sportief is en twee keer per week gaat squashen. Het zou dan verleidelijk zijn om haar een Suprem Curv racket te kopen. Tenslotte is dat het model waar Mostafa Asal mee speelt en de prijs ervan ligt best wel binnen je budget.

Prachtig idee? Misschien! Als haar huidige racket nog in goede staat is, waarom zou je er haar dan een andere schenken? Haar iets geven dat ze al heeft, komt over als een lui cadeau waar je niet echt moeite voor gedaan hebt. Bovendien geeft dat een signaal dat je geen aandacht besteedt aan wat ze zegt of waar ze naar hint, dat je niet naar haar luistert. Had je dat wél gedaan, dan had je begrepen dat je haar met een nieuwe racket geen plezier doet.

Raak de gevoelige snaar

Wat je ook kiest, zorg dat het cadeautje voor haar werkelijk iets betekent. Geef haar iets dat aantoont dat ze steeds in jouw gedachten is. Wil je een cadeau geven voor je vrouw op haar verjaardag? Beschouw haar dan op die dag als een koningin en behandel haar ook zo.

Een geschenk dat herinneringen oproept, is bijna altijd een succes. Jammer genoeg hebben herinneringen de nare gewoonte dat ze vluchtig zijn … tenzij het toeval wil dat je ze in een foto hebt vastgelegd. Zoek op je telefoon naar een geschikt kiekje van het afgelopen jaar. Laat het in hoge kwaliteit afdrukken, plaats je cadeau met foto in een passend frame en je kunt haar een herinnering geven die steeds vers in het geheugen gaat blijven. Nog leuker is het als de foto een herinnering toont die jullie beide delen.

Vraag om advies

Wanneer de inspiratie voor een origineel cadeautje voor haar gewoonweg niet wil komen, neem dan contact op met haar beste vriendin, haar moeder, oma, collega, enzovoort. Iemand die geregeld met haar omgaat, zal zeker weten wat ze leuk gaat vinden. Ga niet zitten speculeren, maar grijp je telefoon en bel of stuur een sms’je voor advies.

Blijf je zelfs na dit gesprek besluiteloos achter, probeer dan één van hen te overhalen om daadwerkelijk bij je vrouw te rade te gaan. Lukt zelfs dat niet? Dan is er het laatste redmiddel: vraag het haar zelf.

Een gepersonaliseerd cadeau met persoonlijkheid

Laten we zeggen dat je het perfecte cadeau hebt gekozen, een halsketting bijvoorbeeld. Overweeg dan om het juweeltje te graveren met bijvoorbeeld een leuke boodschap. Stel dat ze altijd zegt hoeveel ze je mist, laat dan eventueel graveren: “Ik ben altijd bij je”. Het is maar een kleine toevoeging, maar ze kan een reusachtig verschil maken.

Ga clichés uit de weg

Een aankoopbon of een romantische etentje met zijn tweeën zijn zelden origineel. Kies deze dus niet tenzij je ze geeft als aanvulling op je eigenlijke geschenk. Ga bijvoorbeeld inderdaad samen dineren in een fijn restaurant, en stop haar daar je eigenlijke cadeautje in de handen.

YOUTUBE LINK

×