Creatieve tips voor een originele fotocadeau

Vrouwen geven geschenk aan man terwijl ze zijn ogen bedekken

Een geschenk met een foto erop wordt bijna altijd op prijs gesteld. Dat komt omdat een kiekje meestal fijne herinneringen oproept en die raken iemand diep in het hart. Maar misschien heb je aan foto’s geen gebrek en vind je het vooral moeilijk om ze zo leuk mogelijk te presenteren.

Een aangepaste fotocadeau geeft een heel nieuwe betekenis aan personalisatie

Iedereen houdt van een persoonlijk cadeau dat nog jaren lang dierbare herinneringen zal oproepen. De vorm waarin je die foto overhandigt, kan echter een groot verschil maken. Een foto op een bruikbaar geschenk zoals een theedoek of een gymtas is een slim idee, maar je kunt nog verder gaan.

Denk er bijvoorbeeld aan dat sommige kiekjes zo een diepgaande betekenis hebben dat ze eigenlijk wel de “hoofdrol” mogen spelen. Een gepersonaliseerd cadeau voor je man van jullie wittebroodsweken tezamen zal vast goed tot zijn recht komen op een klassiek en strak fotolijstje. Maar wat dacht je ervan om die éne prachtige foto op een groot canvas af te drukken? Bevestig het cadeau op een prominente plaats in de woonkamer. Zo kun je aan elkaar tonen hoeveel je van elkaar houdt. Ook een afdruk op hout is momenteel bijzonder trendy en zeker het overwegen waard.

Waarom zou je maar één foto op een geschenk zetten?

Stel dat je van een collega moet afscheid nemen en je wilt hem als herinnering een origineel geschenk met foto geven. Je kunt proberen om al je andere collega’s bij elkaar te trommelen en een kleine fotoshoot te organiseren. Maar een groepsfoto maken is niet zo eenvoudig als het lijkt. Zelfs al schiet je 10 plaatjes, dan zit er gegarandeerd op elk daarvan wel iemand bij met gesloten ogen, een schaapachtige glimlach of iets groens op de tanden. Of de foto is niet helemaal scherp; er is altijd wel wat.

Onze tip: maak je kiekjes, druk ze af en ga vervolgens te werk met de schaar en kleefband om een collage te creëren. Je collega zal in zijn nopjes zijn met bijvoorbeeld een staand memobord waarop iedereen volledig natuurlijk glimlacht.

Eén wordt veel

Een ander leuk idee om van gewone foto’s iets bijzonders te maken, is door sjablonen te gebruiken. Voor een geliefde past zonder twijfel een hartjessjabloon, maar sjablonen bestaan in massa’s vormen en afmetingen. Op een website zoals Minted of Etsy zul je snel iets leuks vinden. Het mooie van die dingetjes is dat ze helemaal niet duur zijn. Soms zijn de verzendingskosten zelfs hoger dan het item zelf. Met sjablonen in specifieke vormen kun je meerdere foto’s tegelijk weergeven. Geef er nog wat extra cachet aan met stempels en stempelinkt, met watervaste markeerstiften, mini stickers of zelfs glitter.

Een galeriemuur

Een grote foto aan de wand kan een interessante blikvanger worden. Je kunt echter ook meerdere foto’s combineren als deze goed bij elkaar passen op gebied van kleur of thema. Stel je de verbazing voor van een vriend of vriendin als je hen niet één foto geeft, maar vijf of zes stuks met instructies om ze naast elkaar te bevestigen, of in een trapvormige opstelling of zelfs een cirkel. Een geschenk waarbij duidelijk is dat je er werkelijk moeite voor gedaan hebt, wordt altijd gewaardeerd.

YOUTUBE LINK

×