De beste ideeën voor persoonlijke kerstcadeaus voor mannen

Vvrouw verrassende man met kerstcadeau bij boom

Persoonlijke kerstcadeaus aan mannen geven, is helemaal niet zo’n moeilijk proces zijn. Als je besluit de man in je leven een kerstgeschenk te geven, bedenk dan dat mannen praktische zaken op prijs stellen die relevant zijn in het dagelijks leven.

Mannen verschillen in vele opzichten sterk van vrouwen, maar niet als het gaat om geschenken. Ook zij willen zich uniek en belangrijk voelen en ze zullen een gepersonaliseerd cadeau dus zeker waarderen. Om jou het leven gemakkelijker te maken, hebben we alvast een selectie gemaakt van enkele nuttige spulletjes die een man zeker zullen plezieren.

Een gepersonaliseerd horloge

Een horloge is een klassiek cadeau voor mannen. Laten we eerlijk zijn: een mooi horloge maakt altijd indruk op een man. Het is het perfecte accessoire, vooral omdat het een outfit echt kan doen opvallen. Een mooi horloge kan een man zijn voor elke gelegenheid en op elke plaats dragen.

Hoe ga je tewerk om het te personaliseren? Laat bijvoorbeeld een tekst zetten op de achterkant van het horloge of rondom het frame. Afhankelijk van je budget kan een foto of tekst gemakkelijk onder de wijzers worden geplaatst.

Een horloge geven, heeft een sentimenteel aspect. En maak je zeker geen zorgen als de man aan wie je een horloge wilt schenken, er al een heeft. Hij zal definitief niet jammeren als hij er meerdere bezit. Maar denk aan de wet van Segal: een man met één horloge weet hoe laat het is. Een man met twee horloges is daar nooit zeker van. 😉

Wellness- en ontspanningsaccessoires

Het is winter. Door je geliefde iets warms te geven in deze koude periode scoor je gegarandeerd. Die warmte kan in je daden zitten maar dus ook in wat je geeft. Stel een knus pakketje samen dat goed bestand is tegen vriestemperaturen met een pyjama, sokken, een deken, een warmwaterkruik enzovoort.

Om het nuttige met het aangename te combineren, kun je ook sportartikelen geven. Misschien om hem uit te nodigen om met je mee te spelen of gewoon om hem aan te moedigen actief te zijn. Je kunt de spulletjes vast wel personaliseren met een boodschap (peptalk). Denk aan een outfit met een joggingpak of accessoires zoals ski’s. En vergeet niet dat een foto cadeau altijd een schot in de roos is.

Een gepersonaliseerd t-shirt

Een ander gepersonaliseerd kerstgeschenk dat altijd in de smaak valt, is het t-shirt. Je kunt bijna alles op een t-shirt drukken. Een geschenk met foto en/of tekst past perfect bij de gelegenheid.

Als je je mannelijke partner een shirt wilt geven, doe jezelf dan eventueel een bijpassend exemplaar cadeau (stop dat gerust mee in zijn geschenkje). Aanvullende shirts zijn altijd een hit. Heerlijk om thuis met zijn tweetjes te ontspannen als volkomen gelijkgestemde zielen. Of om samen te gaan wandelen wanneer de eerste sneeuwvlokjes beginnen te vallen. Het shirt zit dan weliswaar verstopt onder je trui, maar de boodschap die erop staat, is jullie klein geheimpje.

Een werkaccessoire

Inmiddels weet je het: mannen houden van nuttige geschenken. Als je iets bezit, kun je het net zo goed ergens voor gebruiken. Dus, als je weet wat een man doet voor de kost, kan het je duidelijk een idee geven. Je kunt bijvoorbeeld proberen een verouderd apparaat of accessoire dat niet langer gebruikt wordt, nieuw leven in te blazen. Zo geef je hem misschien een stuk gereedschap dat ontbreekt in zijn collectie.

Ideaal is de klusjesman als “geschenkdoel”. Denk dan bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerd mes of een hamer. Kortom, alledaagse hulpmiddelen die hem zeker zullen herinneren aan de genegenheid van de schenker.

YOUTUBE LINK

×