Kerstmis staat voor de deur, welk cadeau geef jij je dierbaren?

Vrouw inpakkend kerstcadeau met boom op achtergrond

Door een origineel kerstcadeau te geven, toon je dat je om je dierbaren geeft. In een wereld waarin mensen nauwelijks nadenken over het geven van cadeaus, zullen unieke geschenken aan je partner, vrienden of familieleden niet alleen een glimlach op hun gezicht toveren, maar ook jou zelf ook een voldaan gevoel geven.

Er is geen betere manier om de feestdagen door te brengen dan omringd te zijn door de glimlach van de mensen waar je om geeft. Een gepersonaliseerd geschenk brengt vreugde. En het zegt de ontvanger ervan iets over hoe je voor hem of haar voelt.

Maar er zijn zoveel verschillende snelle en gemakkelijke cadeaus om uit te kiezen. Wat kun je het beste nemen? Hier volgen een paar gepersonaliseerde geschenken die de boodschap “jij bent belangrijk voor mij” beter overbrengen dan alle andere.

 • Aangepast dekentje
  Doe even je ogen dicht en stel je voor dat het kerstavond is. Iedereen zit rond de open haard in spanning te wachten om zijn cadeaus uit te pakken. Uit de stapel pakjes bij de kerstboom neem je een doos met de naam van je partner erop. Vol vreugde en opwinding opent hij of zij de doos en ziet een deken met zijn naam erop, eventueel ook met een foto. Kun je je de stralende glimlach voorstellen van die persoon? Niet alleen vanwege het orginele kerstcadeau, maar ook vanwege de aandacht die jij eraan besteed hebt.
 • Teddybeertjes voor je kinderen
  Kinderen zijn gek op dieren. Het liefst van al zouden ze alle verdwaalde poezen of honden uit de buurt adopteren. Als uniek kerstcadeau kun je ze verrassen met een teddybeer. Verzin er een verhaaltje rond dat het arme dier verdwaald is en iemand zoekt die voor hem zal zorgen. En als je kind goed zorgt voor dat knuffelbeest, komt er volgend jaar misschien wel een echt huisdier.
 • Een goed boek
  Met iets goeds om te lezen, verveel je je nooit. Is je kennis een echte boekenwurm, probeer dan te achterhalen wie zijn of haar favoriete auteurs zijn. Zo bewijs je dat je naar hem of haar luistert, zelfs wanneer jullie altijd maar over koetjes en kalfjes praten. Maar ook omgekeerd kan het effect van je geschenk groot zijn. Leest de ontvanger van je boek bijvoorbeeld altijd romantische verhalen, schenk dan eens een spannende thriller. Geef een boek dat iemand aan het lachen maakt, laat huilen of allerlei emoties laat ervaren.
 • Een puzzel op maat
  Haal de familiebanden met een doos vol puzzelstukjes. Sommige van de beste familie herinneringen ontstaan door samen te puzzelen. Je vraagt je waarschijnlijk af hoe je zo’n cadeau kan personaliseren. Bij Fungifts is het eenvoudig om unieke cadeaus te laten maken met een leuke familiefoto of een kiekje van jezelf samen met je beste vrienden. En terwijl iedereen geniet van de herinneringen die met de puzzel(s) samenhangen, ontstaan er als vanzelf momenten die later voor leuke herinneringen zullen zorgen.

Dit zijn maar een paar ideeën voor originele kerstcadeaus die laten zien dat je veel aandacht aan het cadeau besteedt. Als je op deze manier geeft, is je cadeau niet zomaar een voorwerp, maar een symbool van jou. Een dure cadeaubon bij een online shop kan daarmee niet concurreren.

YOUTUBE LINK

×