Met deze drie eenvoudige vragen vind je in een mum unieke cadeaus

Man geeft geschenk aan vrouw in park

Zelfs als je iemand door en door kent, kan je het moeilijk vinden om een passend geschenk te kopen ter gelegenheid van een verjaardag, jubileum of ander feestje. Toch moet je je geen zorgen maken. Stel jezelf heel gewoon drie logische vragen en je zult snel weten waar je iemand een groot plezier mee kunt doen.

Vraag 1: Hobby en vrije tijd

Denk na over wat de persoon aan wie je een geschenk wilt geven doet in zijn vrije tijd. Voor jouw neefje die een echte foodie in spé is en die zich graag uitleeft aan het fornuis is een luxe keukenschort met foto als cadeau alvast een uitstekend idee. Is die kleine top chef bovendien een echte zoetekauw? Zo iemand kan nooit teveel koekjestrommels hebben.

Denk bijvoorbeeld aan kunstbenodigdheden voor iemand die graag tekent of schildert of bestel stevige sokken voor een sportfanaat.

Soms is het nog een beter idee om een oplossing te vinden voor iemand die graag meer met zijn hobby zou willen bezig zijn, maar er slechts weinig tijd voor heeft. Gaat het bijvoorbeeld om een jonge ouder die graag gaat zwemmen, overweeg dan een tegoedbon voor een betrouwbare oppas. Verpakt in een elegante zwarte sporttas met bedrukking wordt dit gegarandeerd een succes!

Vraag 2: Interesses

In de eerste plaats kan dit een kwestie zijn van tezamen gaan shoppen en dat je daarbij in de gaten houdt welke winkeltjes iemand er steeds weer uitpikt. Misschien ontdek je dat je zus een barista cursus gevolgd heeft en steeds wat langer blijft rondkijken bij een kleine lokale koffiebranderij of een aanbieder van traditionele stroop. Een cadeau met foto zoals onze leuke espresso set krijgt dan plots een extra origineel karakter.

Ook als je merkt dat een kennis van je kampt met een creatieve jeuk, wees proactief en bied deze persoon een cursus aan. Tegenwoordig zijn er zoveel video tutorials op Domestika, Skillshare of Udemy dat er voor iedereen wel iets bij zit. Vaak zijn ze aangenaam afgeprijsd, maar voor helemaal gratis kun je ook een beroep doen op YouTube. Voor je het weet, ben je samen met je kennis aan de slag om origami te leren of schilderen en compositie.

Vraag 3: Ontspanningsmomenten

Niet iedereen is een bezige bij en zelfs als je heel actief bent, kan het ook fijn zijn om jezelf na een dagtaak comfortabel te installeren op de bank. De tv kan aan met een streaming kanaal of een goed boek biedt zich aan terwijl er zachtjes wat muziek speelt. Met een lieve knuffelbeer of een extra zacht kussen zul je de ontvanger van je uniek geschenk helemaal in chillout stemming brengen.

Een ander cadeau dat zeker in goede aarde zal vallen, is een massage, een manicure of pedicure. Denk aan een uurtje persoonlijke verzorging in een wellness centrum in de buurt of maak er eventueel een volledig weekend van. Zo kan de persoon die je cadeautje ontvangt even grondig afstand nemen van het leven van alledag.

 

YOUTUBE LINK

×