Ontdek de beste cadeaus: gepersonaliseerde sleutelhangers en originele fotocadeaus

Vrouw met cadeau in gouden doos met rood lint

Welk cadeau is beter dan een ander, of kortweg, wat is het “beste cadeau”? Deze eenvoudige vraag stellen mensen zich al sinds hun ontstaan. Maar in onze 21e eeuw waar alles beter en vooral sneller moet gaan, lijkt het antwoord op die vraag belangrijker dan ooit. We hebben geen tijd om lang na te denken over het perfecte geschenk. In de plaats daarvan willen we dan één spectaculair geschenk geven dat alle andere cadeaus in elk scenario overtreft. Toch is de regel eenvoudig: als iets belangrijk is voor je, dan maak je er toch tijd voor vrij?

De kunst van het cadeau geven vereist geen speciale vaardigheden. De enige reden waarom je er niet goed in bent is omdat je er niet genoeg aandacht, zorg en liefde aan besteedt. Laten we eens twee tamelijk typische geschenken van dichtbij bekijken. In welke scenario’s werken ze het beste en hoe kun je ze presenteren?

Gepersonaliseerde sleutelhangers

De sleutelhanger is een expressief geschenk. Zelfs al is het maar een klein voorwerp, toch kan het een grote betekenis hebben.

Het is een uitermate attent geschenk en vreemd genoeg denken de meeste mensen daar niet aan wanneer ze op zoek zijn naar een leuk cadeau. Maar herinner je de laatste keer dat je een winkel binnenstapte en daar sleutelhangers te koop zag. Of ze nu groot zijn of klein, ze trekken de aandacht met hun uiteenlopende vormen en kleuren. Hoewel je ze misschien stuk voor stuk zult bewonderen, zul je niet meteen beslissen om er een te kopen. Is dat niet vreemd?

Want het is toch een nuttig voorwerp dat we allemaal dagelijks gebruiken. Wie heeft er nu geen sleutels? En wie vindt deze niet belangrijk? Vooral als we ze verliezen! Een sleutelhanger lijkt een heel banaal cadeau, maar iedere man heeft er een in zijn broekzak en elke vrouw heeft een exemplaar in haar handtas. De sleutelhanger begeleidt je overal waar je maar heen gaat.

Als geschenk is het trouwens net zozeer geschikt voor intieme als officiële situaties; dat komt omdat het zowel attent als subtiel is. Een sleutelhanger die gepersonaliseerd is, maakt altijd een goede indruk.

Kies dus een afmeting, vorm, kleur of materiaal waarvan je zeker bent dat het bij de ontvanger in goede aarde zal vallen. Ga vervolgens door je verzameling foto’s en zoek een herinnering waarvan je weet dat die de gevoelige snaar zal raken. Bedenk eventueel nog een passend opschrift en je bent al klaar! Na enkele dagen wordt je gepersonaliseerde sleutelhanger al bij jou thuis geleverd en je hoeft hem alleen nog in een leuk papiertje te wikkelen.

Het originele fotocadeau

Wist je dat het originele fotocadeau wordt beschouwd als de koning van de geschenken? Vooral als je zorg besteedt aan de aankoop en de manier van presenteren.

Doe je een foto van een landschap cadeau aan iemand die de natuur waardeert, dan levert dat een spontane glimlach op. Maar het meeste succes oogst je met een foto van de persoon die het cadeau gaat krijgen, of nog beter, eentje waar jullie samen op staan. Gaat het bij dat kiekje bovendien om een moment waaraan mooie herinneringen verbonden zijn, dan kan het niet mislukken. Bij fotocadeaus zijn de originele en emotionele aspecten alles!

Er zijn twee eenvoudige redenen waarom originele fotogeschenken zo goed werken:

  1. Je ziet je eigen gezicht nooit echt. Wat je waarneemt, is eigenlijk een weerspiegeling. Daarom is een prachtige foto van jezelf een dagelijkse herinnering aan hoe je werkelijk eruitziet.
  2. Je zal altijd houden van een goede foto van jezelf.

In tegenstelling tot de sleutelhanger is een fotogeschenk in een professionele setting minder geschikt. Door het emotionele aspect is het dan weer een betere keuze om aan iemand te geven waar je veel voor voelt.

YOUTUBE LINK

×