Originele cadeaus kiezen binnen jouw budget

Jong paar die gift geven

Een fijn geschenk hoeft niet veel te kosten; daar zijn we het allemaal over eens. Toch vinden sommige mensen dat het een hele heksentoer is om het onderscheid te herkennen tussen leuke hebbedingetjes en ongewenste prullaria. En wat als we je vertelden dat het geen heksentoer is om een goedkoop cadeautje te vinden dat toch attent is?

Het grootste succes oogst je met een gepersonaliseerd geschenk

Aan de hand van enkele eenvoudige vragen kun je relatief snel te weten komen waar je iemand nu werkelijk een plezier mee doet.

  • Vaak zal de ontvanger van een geschenk zelf al hints geven wat hij of zij graag wil hebben. Het vergt wat oefening om aandachtig te leren kijken en luisteren. Maar na een tijdje weet je vrij goed hoe je dergelijke signalen kunt opvangen.
  • Hou rekening met de smaak en interesses van de feestvierder.
  • Laat je nooit leiden door een gevoel van verplichting om iets te geven of om te diep in je portemonnee te tasten.
  • Aanvaard dat je geen knutselaar bent. Loens niet met afgunst naar iemand die een zelfgemaakt geschenk geeft aan een jarige of jubilaris. Niet iedereen is even handig met hamer en zaag, met breipennen en wol of met aquarelverf en penselen.
  • Denk na over de relatie die de feestvierder met jou heeft. Gaat het om je partner, een vriend of vriendin, iemand uit je familiekring, een zakenrelatie? Op welke manier hebben jullie elkaar ontmoet? Welke dingen doen jullie altijd samen? Is er een gemeenschappelijke herinnering die jullie nooit zullen vergeten?

Met een origineel geschenk toon je hoeveel iemand voor je betekent

Beschouw een geschenk geven als een soort vriendschapstaal of zelfs liefdestaal. Een taal die je net zo goed kunt leren als Frans, Engels of zelfs Japans. Wist je trouwens dat de Japanners buitengewoon veel waarde hechten aan het geven en ontvangen van geschenken? Er bestaan strenge regels, zelfs over het inpakken en het overhandigen van een pakje. Dan valt het bij ons in het Westen nog wel mee.

Een foto cadeau doen kan regelrecht de gevoelige snaar raken

We vergeten wel eens vaker dat we in een materiële wereld leven, tewijl niet iedereen daar prijs op stelt. Meer zelfs; geef je iemand een veel te duur geschenk dan gaat die persoon denken dat ze jou ook iets duurs moet geven. Dat is één van de redenen waarom een foto als geschenk zoveel succes oogst.

Een foto is niet “zomaar een ding” dat op papier of een ander medium is gedrukt, maar eigenlijk een ervaring. Bij het zien van een fijne foto ga je automatisch terugdenken naar het moment dat ze genomen werd. Stop het kiekje in een passend frame of op een canvas zodat het nooit ergens op zolder belandt of – erger nog – in de vuilnisemmer.

Een fotosessie kan een geweldig leuk uitje worden

Wat dacht je ervan om een fotoshoot met zijn tweetjes of in groepsverband cadeau te geven? Plezier gegarandeerd en het is weer eens wat anders dan een escape room. De Groningse fotograaf Israël Kiek – je weet wel, de naamgever van het woord “kiekje” – had zijn bekendheid aan zulke fotosessies te danken. Omdat het zo een fijne belevenis is, komt de natuurlijke glimlach vanzelf.

YOUTUBE LINK

×