Zorg voor de meest originele overgang van Oud naar Nieuw met persoonlijke nieuwjaarscadeaus voor al je gasten

Vrienden vieren oudejaarsavond met cadeaus

Het is altijd een hele uitdaging om een spetterend nieuwjaarsfeest te organiseren met familie of vrienden. Denk je in de eerste plaats aan de maaltijd die je hongerige gasten zullen verwachten? Die is natuurlijk erg belangrijk, en een slimme organisator begint deze al enkele weken op voorhand te plannen. Maar er komt zoveel meer bij kijken dan alleen maar eten en drinken.

Het belangrijkste op zo’n avond – en datgene waar de minsten mee rekening houden – is dat je een tijdsframe hebt van 6 à 10 uren waarin niemand zich ook maar één moment mag vervelen. Jong en oud, iedereen moet met een blij gevoel weer naar huis vertrekken, anders kun je een nieuwsjaarsfeest niet echt geslaagd noemen. Persoonlijke nieuwjaarscadeaus kunnen je daarbij een ontschatbare dienst verlenen.

De voorbereidingen in vogelvlucht

Om dit artikel volledig te maken, geven we snel nog even de typische dingen waar je aan moet denken om een nieuwjaarsfeestje tot een succes te maken. We zetten ze in enigszins chronologische volgorde; dat is altijd handig.

  • Bedenk eventueel een thema voor de avond, zoals disco, roaring twenties of après ski en bestel alvast voldoende decoratie die daar leuk op inspeelt;
  • Zorg dat de bij het thema passende uitnodigingen tijdig op de post gaan; een programma zoals Canva brengt hier redding (zelfs aan beginnelingen); vergeet niet om je gasten eventuele instructies voor kleding mee te geven;
  • Een playlist met oldies die iedereen graag hoort met nog een vleugje populaire kerstsongs ertussen (sinds het begin van de advent hebben je gasten de kersthits tenslotte al vaak genoeg gehoord);
  • Het bestellijstje voor de slijter, laat het voor één keer maar eens leveren; je hebt al genoeg andere dingen te doen;
  • Voel je ook niet schuldig als je de boodschappen tot een minimum beperkt maar Appie de opdracht geeft om de zwaarste ingrediënten aan je voordeur te leveren;
  • Vuurwerk als het mag; ook hier kun je veel tijd besparen door het online te bestellen.

De uitdaging: je gasten enkele uren lang entertainen

Zoals je al kon lezen; het belangrijkste is dat je enkele uren lang je gasten gezellig kunt bezighouden. De meeste feestjes beginnen al rond een uur of zes en kunnen tot in de vroege uurtjes doorgaan. Een maaltijd met als begin een aperitief en een mini hapje en om af te ronden koffie en koekjes, kan in zijn totaliteit wel een uur of twee in beslag nemen, maar wat doen alle uitgenodigden voordat ze aan tafel kunnen aanschuiven of nadat het dessert verorberd is? Er wordt heel wat gebabbeld dan, maar vooral de traditionele spelletjes kunnen dan zorgen voor afleiding.

Het geheim van een geslaagd feest: traditionele spelletjes

Tijd om de dozen Monopoly, Pictionary of Twister boven te halen. Of schrijf een nieuwjaarsquiz waarin je de feiten van het afgelopen jaar even belicht. Of huur een photobooth; enkele jaren geleden waren die dingen nog onbetaalbaar, maar nu kun je er voor een hele avond al een hebben vanaf 150 euro. Zelf (laten) bouwen is natuurlijk ook een slimme oplossing. Tenslotte kun je je gasten indelen in groepen en hen tegen elkaar laten spelen in een zelf bedacht (of zelf gekocht) escape game.

Maak het uniek met gepersonaliseerde nieuwjaarscadeaus

Omdat er bij elk spel nu eenmaal een winnaar hoort, zul je ook voor prijzen (en nog meer troostprijsjes) moeten zorgen. Daar komt het gepersonaliseerd cadeau voor nieuwjaar of kerst uitstekend van pas. Voorzie alle nieuwjaarscadeaus van een grappige tekst en een afbeelding of foto om er werkelijk iets bijzonders van te maken. Het mooie is dat je nieuwjaarsgeschenken kunt vinden die in elk budget passen. En om eerlijk te zijn, als je veel gasten hebt, gaan kleine geschenkjes zorgen voor het grootste plezier. Zolang het gaat om iets dat niemand anders heeft, zal iedereen tevreden naar huis trekken en op 1 januari al vol verlangen gaan denken aan het volgende feest.

YOUTUBE LINK

×